Yleisradion ristiretki Magneettimediaa vastaan jatkuu

Yleisradio uutisoi, että Suomen juutalaisyhteisö aikoo tehdä jälleen uusia tutkintapyyntöjä Magneettimedian kirjoituksista. Yle Puheella kuulijoille puolestaan väitettiin, etteivät juutalaisarmeijat ole hyökänneet lähihistoriassa ketään vastaan. Mitä tapahtui Israelille?

Yle haastatteli Magneettimedia-uutistaan varten sionistiseen HaKehila-lehteen aktiivisesti kirjoittelevaa Dan Kantoria. Juutalaisten mukaan Magneettimedia on syyllistynyt kiihotukseen kansanryhmää vastaan, vaikka julkaisumme ei koskaan tee yleistäviä lausuntoja kokonaisista kansanryhmistä. Helsingin juutalaisen seurakunnan hallintojohtajana työskentelevä Kantor kertoo, että tutkintapyynnöt lähetetään poliisille tässä kuussa.

Yleisradion haastattelema Kantor harmittelee: ”Ymmärrettävää on, että ennakkosensuuria ei voi olla, mutta jossain voitaisiin miettiä, eikö mitään väliaikaista sulkua voisi olla.” Pitäisikö Kantorin mukaan Suomessa todella määrätä erillisiä poliittista ilmaisunvapautta rajoittavia kieltoja? Millä perusteella kiellot määrättäisiin? Aiheen, ajankohtaisuuden vai mielipiteitä esittävän kansalaisen aseman perusteella?

Uutiseen tarttui tuoreeltaan suomalainen Yle Watch –blogi, joka kritisoi uutisen yksipuolisuutta ja leimaavaa sävyä:

”Uutisijuttua varten oli haastateltu vain Helsingin juutalaisen seurakunnan hallintojohtaja Dan Kantoria. Toimittaja antoi haastateltavalle vapaat kädet tulkita asiansa haluamallaan tavalla, johon kuului lähinnä kuluneiden natsimielikuvien manaaminen eivätkä kiusalliset tosiasiaväitteet, jotka hiertävät seurakuntaa.”

”Kantorin näkemys voisi saada edes hitusen uskottavuutta, mikäli hän voisi osoittaa edes yhden jutun, missä Magneettimedia valehtelee tai moittii perusteettomasti juutalaisia. Vaikeaahan se olisikin, sillä sellaista ei löydy.”

 

Saako vakavista asioista kirjoittaa?

Edes Suomen hovioikeus ei pystynyt osoittamaan, että Magneettimedia olisi kirjoittanut perättömiä väitteitä juutalaistaustaisista ihmisistä, yhdistyksistä tai verkostoista. Oikeus on Suomessa perustellut Magneettimedian tuomiota seuraavasti: ”Kirjoituksessa esitetyt lausumat ja mielipiteet ovat laatunsa, laajuutensa ja vakavuutensa puolesta sellaisia, ettei niiden todenperäisyyden arviointi ole tarkoituksenmukaista.”

Magneettimedia on aiemmin yrittänyt aloittaa poliittista vuoropuhelua Kantorin kanssa, mutta hän ei ole suostunut tähän. Kun Kantor antoi viime kesänä Seurakuntalainen-lehdelle Magneettimediaa parjaavan haastattelun, esitimme hänelle julkisen haasteen: mikäli hän voisi todistaa, että perustavanlaatuiset juutalaisartikkelimme eivät pidä paikkaansa, tulemme julkaisemaan Kantorin vastineen täysin sensuroimattomana Magneettimediassa. Haaste on edelleen voimassa, mutta Kantor ei ole tarttunut toimeen.

 

Yle sallii vain positiiviset artikkelit juutalaisista

Vain päivää ennen Magneettimedia-uutisen julkaisua Yle Puhe lähetti ohjelman, jossa toimittaja Roman Schatz haastatteli Ruben Stilleriä ja Helsingin juutalaisseurakunnan rabbi Simon Livsonia. Haastattelu osoitti, ettei suomalainen valtamedia joko uskalla tai osaa käsitellä juutalaisaihetta lainkaan kriittisesti. Ohjelmassa juutalaisuutta ihannoitiin, eikä kipeitä kysymyksiä nostettu esiin. Schatz esimerkiksi totesi juutalaisten olevan Saksan ”parhaita resursseja”.

Heti haastattelun alussa rabbi Livson toteaa, että ihanteellisessa tilanteessa juutalaisuus on aina kytköksissä maahan, Israeliin. Hänen mukaansa koko Tooran sanoma perustuu sille, että juutalaiset asuvat Israelissa ja elävät siellä kirjoitusten vaatimalla tavalla. Livsonin mukaan diaspora-juutalaisuus onkin enemmän teoreettista kuin käytännöllistä juutalaisuutta.

stiller

Kuten olemme osoittaneet useaan otteeseen Magneettimediassa, Suomen suuret juutalaisjulkaisut suhtautuvat Israeliin suorastaan intohimoisesti. Suomen juutalaisyhteisöt tekevät tiivistä yhteistyötä kansainvälisten sionistijärjestöjen kanssa, kutsuvat uskonnollisiin tapahtumiin sionistipoliitikkoja, puolustelevat Israelin sotapolitiikkaa kirjoituksissaan ja kannustavat lähettämään juutalaislapset sotilasleireille Israeliin.

Tätä vasten on entistäkin oudompaa, että haastattelun lopussa kuulijoille väitetään, että kansainvälisellä juutalaisyhteisöllä ei ole mitään tekemistä Israelin politiikan kanssa. Stiller sinetöi yhteisönsä poliittisen synninpäästön. Hän halveksuu Suomen poliittista keskustelukulttuuria ja kertoo päättäneensä, ettei osallistu Suomessa enää julkisuudessa Israel-keskusteluun. Ovatko suomalaiset Stillerin mielestä liian typeriä puhuakseen Israelista? Kun Schatz kysyi Stilleriltä, kuinka juutalaiset suhtautuvat Israelin politiikkaan, Stiller väisti. Vasemmistosionistiksi itseään aiemmin kutsunut toimittaja tyytyi toteamaan, ettei Israelin suorittamien verilöylyjen tulisi nostattaa tavallisissa suomalaisissa juurikaan tunteita.

 

Tarpeeksi suuri valhe

Tökeröimpään vääristelyyn syyllistyi kuitenkin juontaja Schatz. Hän alkoi parjata ei-juutalaisia uskontoja, kuten kristinuskoa ja islamia, joita hän kutsui ”hyvin aggressiivisiksi ja sotaisiksi”. Tämän jälkeen hän sanoi, ettei muista ainoatakaan tapausta, jossa suuri juutalainen armeija olisi hyökännyt jotain maata vastaan – ainakaan lähihistoriassa.

Kärsikö Schatz lyhyestä muistinmenetyksestä? Unohtiko hän hetkeksi Israelin olemassaolon? Katsoiko hän lainkaan uutisia viime kesänä, kun juutalaisvaltion armeija murhasi naisia ja lapsia Gazassa? Tunteeko hän Libanonin historiaa? Loppuuko hänen maailmanhistoriallinen sivistyksensä vuoteen 1948? Stiller ja Livson eivät yrittäneetkään oikaista juontajan valhetta.

Roman Schatz ei muista.
Roman Schatz ei muista.
Palestiinalaisten kärsimys unohtuu nopeasti.
Palestiinalaisten kärsimys unohtuu nopeasti.
Juutalaisvaltion armeijan uhri.
Juutalaisvaltion armeijan uhri.

Yhtä tökeröitä valheita kuultiin Yleisradiolla tammikuussa vainojen uhrien muistopäivänä. Tuolloin Ylen Kultakuume-sarja haastatteli helsinkiläistä juutalaisaktivisti Michel Grünsteinia. Grünstein väitti, etteivät juutalaiset ole koskaan syyllistyneet terrorismiin toisin kuin esimerkiksi muslimit. Kirjoitimme tuolloin pitkän vastineen, jossa kävimme läpi juutalaisen terrorismin lähihistoriaa: ”Miksi juutalaisen annettiin valehdella Ylen kuuntelijoille?”. Maaliskuussa samaa aihetta käsiteltiin artikkelissamme ”Israel – terrorismin ja salamurhien suurvalta”. Juuri tämä on Magneettimedian tehtävä vaihtoehtomediana: oikaisemme valtamedian valheita ja muistutamme kansalaisia asioista, joista eliitti ei halua puhua.

Yle antoi Magneettimedia-uutisessan ymmärtää, että olisimme syyllistyneet kiihotukseen kansanryhmää vastaan. Tosiasiassa emme koskaan kirjoita juutalaisista yhtenä ihmisryhmänä. Sen sijaan Ruben Stiller antoi Schatzin haastattelussa lausunnon, joka leimasi koko eurooppalaisen kulttuurin.

Livson, Schatz ja Stiller väittivät, että juutalaisviha on irrationaalista ja perustuu mahdollisesti eurooppalaisten alemmuuskompleksiin. Stiller meni vielä askeleen pidemmälle ja totesi, että juutalaisvastainen rasismi on ”Euroopan kulttuurin keskeisimpiä pohjavirtauksia”. Jos oletetaan, että antisemitismi olisi henkinen sairaus, eikö Stiller tuolloin tarkoita, että koko eurooppalainen kulttuurin on sairas? Saisiko Suomessa sanoa mitään vastaavaa juutalaisesta kulttuurista? Eikö tämä ole jo eurooppalaisvastaista rasismia?

 

Lue myös:

Juutalaisjohtaja: Magneettimediasta uusia tutkintapyyntöjä poliisille
Tuomio tuli – toiminta jatkuu!
Suomen juutalaisneuvosto painostaa Ylivieskan kaupunkia
Myös Kalajokilaakso julkaisi juutalaisten painostuskirjeen
Juutalaisten painostuskirje ei vakuuttanut ylivieskalaisia

7 kommenttia

 1. Juutalaisterroristi Menachem Begin oli aktiivinen rikollinen ennenkuin hänestä tuli juutalaisvaltio Israelin pääministeri. Jerusalemin King David hotellin räjäytys 22.7.1946 oli Beginin ja hänen IRGUN-terroristijärjestönsä suunnittelema ja toteuttama. 17.9.1948 juutalaisvaltion tuleva pääministeri Menachem Begin murhasi ruotsalaisen YK-diplomaatin ja nykyisen Ruotsin kuninkaan veljenpojan aseettoman Folke Bernadotten Jerusalemissa kylmäverisesti teloittamalla lähietäisyydeltä. Lisäksi Begin ryösteli usein pankkeja, murhasi englantilaisia, raiskasi arabinaisia Deir Yassinissa ja hänen käskystään murhattiin tuhansia palestiinalaissiviileitä Sabrassa ja Shatillassa 1982.

  Plusääni(7)Miinusääni(2)
 2. Juutalainen velkarahajärjestelmämme (raha tulee liikenteeseen vain korollisena velkana; rahamme on velkaa juutalaisille) on äärimmäistä terrorismia. Sillä tuhotaan koko maailma.

  Plusääni(8)Miinusääni(3)
 3. ”vaikka julkaisumme ei koskaan tee yleistäviä lausuntoja kokonaisista kansanryhmistä.”

  Älä nyt viitsi valehdella päin naamaa. Puolet tämän saitin artikkeleista ovat epätoivoista todistelua siitä kuinka huonoja ja vihattavia ihmisiä juutalaiset ovat.

  Toivottavasti ne natsisaastat saatte kunnon tuomion oikeudessa taas.

  Plusääni(5)Miinusääni(15)
 4. keke ei ilmeisesti osaa lukea tai sitten hänet on aivopesty elämään harhassa ”räsäsen tyyliin”

  Plusääni(12)Miinusääni(5)
 5. mitä sinä sanoisit sokealle kun kuvailet mitä näet? sanoo:

  Herra ei voi voittaa hirviömäistä pahuutta kenen tahansa kautta. novahierosolyma.fi kirkko on se kirkko joka antaa Herran virrata ihmiskuntaan. Herra suojelee omiaan.
  Jokainen joka täyttää Herran sanan ja Kymmenen käskyä tulee pääsemään taivaaseen.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 6. Kauaa ei tarvinut tätä saittia katsella, kun jo huomasi, että täällä ihan järjestelmällisesti harjoitetaan juutalaisvastaista propagandaa. Aivan kuten natsit aikoinaan. Ja myös muuta rasismia vahvasti havaittavissa. Ihan uskomatonta menoa. Toivottavasti tälle sonnalle tulee loppu.

  Plusääni(10)Miinusääni(20)
  1. Tässä on juutalaisrakkaalle Enzkalle muutama kohta Talmudista eli juutalaisten uskonnon perustana olevasta kirjasta:

   Keritoth 6b: Ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.
   Kiddushin 68a: Ei-juutalaiset ovat eläimiä, aaseja.
   Midrash Talpioth 225d: Jehova (Jumala) loi ei-juutalaiset ihmisen muotoisiksi, niin ettei eläinten muotoisten eläinten tarvitse palvella juutalaisia. Ei-juutalainen (esim. kristitty) on niin ollen ihmishahmon omaava eläin, joka on palveltava juutalaista yötä päivää. Heitä ei voi koskaan vapauttaa tästä palvelusta.
   Choschen Hammishpat 227: ”Raamattu sanoo: ’Älä huijaa lähimmäistäsi’, mutta ei-juutalaiset eivät ole lähimmäisiämme vaan, kuten sanottu, pahempia kuin koirat.”
   Jebamoth 98a: Kaikki ei-juutalaisten lapset ovat oikeudellisesti äpäriä, koska ei-juutalaiset ovat vain eläimiä.
   Sepher Or Israel 177b: Ota kristityt hengiltä; tapa heidät, niin miellytät Jumalaa kuin suitsuttaisit hänelle.
   Sanhedrin 106a,b: Maria oli huora; Jeesus oli paha mies.
   Orach Chaim, 113: Vältettävä osoittamasta kunnioitusta Jeesusta kohtaan.
   Hullin 91b: Juutalaisilla on enkeleitä suurempi arvo.
   Ks. https://magneettimedia.com/mika-on-talmudin-henki/#comment-25516

   Plusääni(12)Miinusääni(4)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat